Last news in Fakti

19 Май, 2012 11:00 10 504 18

Как влияе кризата на новите автомобили?

  • европа-
  • продажби-
  • нови автомобили

 

По последни данни, касаещи продажбата на нови автомобили в Европа, става ясно, че Германия продължава да е на върха в тази своеобразна класация. След нея обаче се забелязват някои интересни размествания.
 
През април 2012 година лидерът Германия бележи ръст в продажбите на нови коли с 3%. Според Асоциацията на автомобилната промишленост в Германия (VDA), положителният резултат се дължи на появата на култови нови немски модели.
 
интересното е, че Русия продължава да се катери към върха и докато през март заемаше третата позиция, сега (през април) руснаците са на второ място по продажба на нови автомобили. Руският авто пазар бележи ръст с 13.8%.
 
Въпреки че вече шести месец подред Франция бележи спад в продажбите на нови автомобили, все пак французите се нареждат трети в рейтинга за месец април.
 
Четвърти резултат показва пазарът на нови автомобили във Великобритания, който отбелязва ръст вече втори месец подред, като през април Англия ръста е с 3.3%.
 
Петицата на лидерите по продажби на нови коли в Европа се допълва от Италия. Най-голям спад през април 2012 година, пък бележи испанският автомобилен пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само ЦСКА

    1 5 Отговор
    Странни класации! Един път се пише за страни от ЕС. Понякога се включва и Русия.
  • 2 Сашо

    5 0 Отговор
    Не се пише за ЕС, а за Европа, а колкото и да ти е странно една част от Русия е в Европа. Чети по-внимателно преди да коментираш
  • 3 aha

    1 6 Отговор
    ami edna 4ast ot turciq e v evropa - da vklui4at i neq :D
  • 4 FMC

    5 0 Отговор
    Всъщност, Урал е доста далеч, а Европейска Русия доста голяма дори за мащабите на Германия и Франция. Населението е съсредоточено в Европейската част, както и продажбите на нови автомобили. Европейска Русия е с площ 3 960 000 квадратни километра и заема приблизително 40 % от територията на Европа. Европейска Русия е 23 % от територията на страната, но в нея живеят 78 % от населението, което е 143 милиона души. За справка в Германия живеят около 80 милиона, което е един път и половина по-малко от европейското население на Русия. Територията на Европейска Русия е по-голяма от териториите на Германия, Франция, Англия и Италия, взети заедно. За справка, територията на целия Европейски съюз е 4 325 000 квадратни километра, което е с около 10 % повече от територията на Европейска Русия. Не знам как някои от вас направиха заключения, че Русия не е в Европа, след като дори и столицата им е в Европа, за разлика от Турция. Иначе, първото място на Русия по продажби е въпрос на много малко време и не защото там всичко се прави с натиск, както някои си мислят от от постоянните медийни публикации, а защото всичко се прави както трябва да се прави.
  • 5 ахаха

    2 2 Отговор
    haresva mi drugo - prodajbata na luxozni avtomobili vtora ruka v bulgaria! haresva mi sofiiskia pera4 kak kupuva edin mercedes e 500 AMG za 160 000lv i sega sled 4 godini exploatazia toi struva 25 000lv. prosto mnogo mi haresva :) pi6e gorkia barter za kola do 1.4i , barter za maluk diesel, barter za kosa4ka za livadi....
  • 6 aha

    2 1 Отговор
    Каванч още ли не си измисли псевдоним,че подължаваш все така да плагиатстваш.Недей така,туко виж и аз като Блатечки ще почна...
  • 7 газела гт

    0 6 Отговор
    Кризата влияе на хората и се насочиха към руските ефтини коли.
  • 8 Петър

    7 1 Отговор
    НЯМА НИКАКВА КРИЗАААААААААААА !!!!
    ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ !!!
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПОВТАРЯТЕ ПОСТОНЯННО ЕДНИ И СЪЩИ ЛЪЖИ !!!

    Коментиран от #11

  • 9 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Мдаа Европа е континент - това е географското понятие за едни много големи парчета суша разхвърляни из световния океан. А европейски съюз (ЕС)е политическо понятие създадено от няколко европейски държави които кой знае защо се държат все едно КОНТИНЕНТА е техен. Което всъщност не е точно така.

    Малко уточнение , за да няма объркване
  • 10 Калоян Велинов

    2 1 Отговор
    ПРЕДИ 3 ГОДИНИ СЕ ИЗРЕЧЕ ЕДНА ЛЪЖА ''КРИЗАТА ИДВА В БГ'' ЕДНА ЛЪЖА КАТО Я ПОВТОРИШ 100 ПЪТИ СТАВА ИСТИНА!!!!!
  • 11 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    @8 prav si pich.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 анти пропаганда

    1 0 Отговор
    КВА КРИЗА БЕ!?!?!?
  • 14 FMC

    2 0 Отговор
    Кои са платени тук? Влизаш и пишеш. като пишеш глупости, ти трият коментарите. Напълно нормално. За "кризата" съм съгласен, но това няма нищо общо с темата. Когато има някаква "криза" в някоя държава по света, ние сме първи, които я прихващаме и последни, които я пускаме. Така е, защото добрият бизнесмен знае - пари се печелят и трупат по време на "криза". Логиката е проста. Всички знаят, че е криза, затова престават да мрънкат за заплати. Нито искат увеличение, нито дори са против намалението им. ОСвен това изтрайват и няколко месеца без заплати, докато фирмата е източвана целенасочено. После си скубят косите, но статистиката е красноречива - от 2008 година насам милиардерите са се увеличили неимоверно много, а цените на ретро автомобилите е скочила доста. Това е така, защото тия, дето са ограбили работниците си, търсят начин да инвестират безболезнено откраднатите пари. Затова и цените на произведенията на изкуството скачат по време на криза. Ако сте забелязали, златото също скочи много. Спомнете си 1997 година и няколко години преди това - как "знаещите" инвестираха парите си преди големите инфлации и как след това ги обърнаха в печалба. Как приватизираха за жълти стотинки цялата ни икономика и как сега не ви дават заплати. Вместо това точат фирмите си докато им позволяват (а те им позволяват вече 4 години) Следете с интерес любия ни премиер, любимите ни народни представители и любимите ни министри. Забележете какви мерки предприема и ще предприеме преди поредните избори. Не си мислете, че хванат кокаин за 100 000 е случайност. Не си мислете, че и митничари изгоряха случайно. Не си мислете, че и Захариев е в медиите случайно и че случайно не си плаща дълговете и не търси решение на проблемите си. Няма нищо случайно в нашата държава. А вие си плачете колкото искате.
  • 15 оптимиста

    0 0 Отговор
    няма криза защото нямаме и произвоцтво почти нищо не изнасяме навън а само внасяме стоки от което се образува дефицит на банкноти кризата е за другите ние сме добре но някои върти яко зада са ниски заплатите (българиа над всичко)
  • 16 гост

    1 1 Отговор
    В Турция няма криза! За 2011г. ръста на БВП е 8.1-втората икономика по растеж след Китай. В третият по големина град,Измир- с население по официални данни от 3.5 млн- за 2011г. са продадени 100 000 нови автомобила! За сравнение-колко нови автомобила са продадени в България за 2011г.?
  • 17 Солунската митница

    2 0 Отговор
    Дали има или няма криза, не знам. Знам само, че положението се използва от много хора за забогатяване и разправа с конкуренцията. От това страда главно работника. Както виждате, няма фалирала банка, но има много "фалирали" фирми, от които банките кредитори не могат да вземат и стотинка. Защо е така? Защото нито фирмите фалират реално, нито банките губят нещо от фалита им. Парите просто се прехвърлят от едно място на друго, но реално от това страдат само работниците. Защо? Защото в една фирма с около 500 работника са необходими от 500 000 до милион за фонд работна заплата. При едно забавяне от няколко месеца в плащанията, изчислете каква е печалбата от лихви. И това го изчислете за 3 или 4 години, откак почнаха тия далавери. Сега изчислете какво става, след като една фирма бъде обявена във фалит и работниците изгорят с 3-4 заплати. Далаверата е проста. Тия пари няма къде да се загубят. Те са в банките ( от които се печели) и една част в чорбаджията ( източване на фирмата). Така и вълка сит и агнето цяло. За пред простолюдието се правят разни показни акцийки от рода на 300 лева помощи за работниците, даром от банките и премиера, защото видите ли, банките ги ухапала бълха и можели да си позвилят това. И за да намерим все пак врага, арестуваме една тумба крадливи митничари и се разделяме с малко кокаин от каналите, които държим. Ей това е част от истината. далаверите са много и всички те са само за сметка на работника.
  • 18 ква криза?

    0 1 Отговор
    Стига с тая криза бе, в Западна Европа няма криза, кризата е само по БТВ, канал 1 и тем подобни подлоги на червените бизнесмени.