Отидете към основна версия

30 766 48

Тунинг ателието Special Customs напомпа Mercedes-Benz CLS 63 AMG до 740 к.с.

  • mercedes-benz-
  • cls-
  • 63 amg-
  • special customs

Special Customs е немско тунинг студио, което до този момент не блестеше с кой знае какви доработки. Сега обаче германските инженери представиха виждане си по темата Mercedes-Benz CLS 63 AMG и то определено заинтригува специалистите и феновете на тунинговани Mercedes-и.

 
Оптичната доработка на автомобила включва изцяло нов аеродинамичен пакет, състоящ се от нови брони, ефектен заден дифузьор, допълнителни декоративни прагове и различен преден капак с вентилационни отвори. Екстериорната визия е завършена от черна радиаторна решетка.
Автомобилът е оборудван с интересни петспицови 20-цолови джанти и е решен в графитено черен матов цвят. Интериорът също е подложен на сериозна доработка, като са сменени седалките и волана, а целият салон е отново претапициран със скъпа естествена кожа и алкантара.
Тунинг специалистите от Special Customs не са подминали и двигателя на CLS 63 AMG. Стандартните мощност и максимален въртящ момент, които са съответно 550 к.с. и 800 Нм, са доста увеличени, благодарение на новите турбокомпресори с увеличена производителност.
Монтирана е и допълнителна охладителна система, а изпускателната е изцяло сменена с нова. Всичко това в комплект увеличава мощността до впечатляващите 740 коня, а максималният въртящ момент нараства до 1 150 Нм. Това променя и динамиката на тунингования CLS 63 AMG.
Творението на Special Customs ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди. Заради подобрената динамика се налага и преработка на спирачната система. Монтирани са значително по-мощни апарати, а дисковете са с увеличен размер и са двойно вентилирани и перфорирани.
Така екипиран, Mercedes-Benz Special Customs CLS 63 AMG може да достигне безпроблемно максимална скорост от 350 км/ч. За съжаление от компанията не дават информация колко струва цялостната доработка на CLS.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини