Отидете към основна версия

5 865 19

Ferrari ще покаже първия си всъдеход след месец

  • ferrari-
  • purosangue

През септември на заводската писта на Ferrari във Фиорано ще се състоят премиерите на два нови модела, обявиха от италианската компания. От Маранело не споделят никакви подробности за автомобилите, но по неофициална информация единият от тях ще бъде първото SUV в историята на марката Purosangue.

Първоначално от Ferrari бяха насрочили дебюта на всъдехода за 2022 г. Грандиозният успех на Lamborghini Urus обаче явно е накарал ръководството на компанията да преразгледа плановете си за модела.

Purosangue вече бе засичано нееднократно по време на тестове, макар и маскирано като Ferrari GTC4 Lusso. Именно от него SUV-то ще заимства сложната система за задвижване на четирите колела.

Вече е известно, че Purosangue ще получи хибридна силова установка, съставена от бензинов V6 с два турбокомпресора и електромотори с все още неясен брой. След като години наред не даваха да се продума за SUV с тяхната емблема, от Ferrari не са спрели да повтарят, че първият им всъдеход ще се отличава с безпрецедентна за класа управляемост.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини