Отидете към основна версия

5 455 17

Пикапът на Tesla ще се казва Model B

  • tesla-
  • model b-
  • пикап

Илон Мъск публикува поредица от загадъчни съобщения в Twitter, общ мотив в които е латинската буква "B". Предприемачът използва активно и емотикон с пчела (английската дума за насекомото се произнася "би" като буквата), което най-вероятно е намек за името на бъдещия пикап на Tesla.

Model B като евентуално название за товаро-пътническия електромобил веднага предизвика спекулации в социалните мрежи. Любители на абревиатурите тутакси установиха, че гамата на Tesla ще изглежда като B S3XY ("Бъди секси"). Зевзеци обаче напомнят, че компанията се готви да пусне и влекач с името Semi, така моделният би бил по-скоро B Semi S3XY ("Бъди полусекси").

Неотдавна Мъск обяви, че първият пикап на Tesla ще бъде представен до края на годината. Електромобилът ще има два мотора за всяка от осите и умопомрачителен въртящ момент.

Model B, ако това действително е името му, ще може да изминава между 640 и 800 км с едно зареждане. Собственикът ще разполагат с 220-волтово захранване за електрически инструменти, а зарядът на акумулаторите ще стига за цял ден работа на открито.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини