Отидете към основна версия

11 691 18

Най-бързият Москвич-407

  • москвич-
  • bmw-
  • 407-
  • e36-
  • 328i

Ако не виждате особена прилика между Москвич-407 и странното купе от снимките, не сте единствени. Както с безброй други руски самоделки на базата на стари съветски модели, но със западна техника, сходствата с оригинала се изчерпват с няколко каросерийни панела.

Създател на Little Bentley, както е кръстен уникатът, е ентусиастът Алексей от Санкт Петербург. Той е посветил 4 години от живота си, за да построи хибрид между Москвич-407 и BMW 328i E36.

От баварката е взето цялото шаси и двигателят с обем 2.8 литра и мощност 193 к.с. Каросерията на "москвето" е сериозно прекроена, за да се получи дълга предница и максимално къса задница.

Страничните огледала са от MINI, "хрилете" на предните калници - от Range Rover, уширенията на задните - от Костенурка, броните - от УАЗ, а 18-цоловите джанти - от Alpina B3.

Баварката е станала донор на арматурното табло, антиблокиращата и стабилизиращата система, сервото на волана, климатика и електрическото оборудване.

Little Bentley ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.5-7 секунди и вдига над 200 км/ч. Проектът още не е завършен, но това не пречи на Алексей да "разхожда" редовно своя екзотичен хибрид по петербургските улици.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.

Свързани новини