Отидете към основна версия

38 269 77

Психотест за татуирани кандидат-шофьори

  • книжка-
  • шофьорски изпит-
  • тест-
  • татуировка-
  • иран

Кандидат-шофьори, които имат татуировки, трябва да полагат специален психологически тест с решаващо значение дали ще получат свидетелство за правоуправление в Иран. В ислямската република татусите се смятат за своеобразно поругаване на собственото тяло, което може да бъде признак за душевни проблеми.

Иранските власти не одобряват татуировките и макар формално да не ги забраняват, подлагат любителите им на редица ограничения, едно от които е допълнителният тест за кандидат-шофьори. "Татуировките са вид травма. Хората, които си ги правят, могат да страдат от психически разстройства", коментира представител на иранската полиция.

Правителството смята рисунките по тялото за модно западно влияние, които подрива иранската култура и заплашва ислямските ценности. Татуировките обаче стават все по-популярни сред младите иранци. Много от тях подражават на кумирите си. Капитанът на иранския национален отбор по футбол и нападател на "Нотингам Форест" Ашкан Дежага, например, има множество татуировки, заради които в родината си играе с дълги ръкави.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.

Свързани новини