Отидете към основна версия

6 157 34

Volkswagen и GM се сбогуват с класическия хибрид

  • gm-
  • volkswagen-
  • хибрид

В бъдеще Volkswagen и General Motors не искат да произвеждат класически хибриди. Двата автоконцерна ще се фокусират най-вече върху електромобили и плъгин хибриди, докато Toyota и Ford искат да превърнат конвенционалните хибридни автомобили в основна част на продуктовото си портфолио.


Изглежда, че плановете на автоиндустрия се разминават. General Motors и Volkswagen не планират вече да предлагат класически хибридни превозни средства в САЩ, като за сега ще се съсредоточават върху двигателите с вътрешно горене, а в бъдеще върху електрическите превозни средства и плъгин хибридите. Припомняме, че плъгин хибридите се зареждат външно като нормалните електромобили. Конвенционалните хибриди пък са оборудвани с малки батерии, които черпят ток от ДВГ.


Според доклад на Уолстрийт джърнъл, General Motors планира да представи 20 изцяло електрически превозни средства и плъгини хибриди по целия свят през следващите четири години. Volkswagen, на свой ред, инвестира огромни средства в производството на модели с акумулаторни батерии.


Изданието посочва като главна причина за фокуса върху електрифицирани превозни средства на VW и GM китайския пазар, където новите разпоредби изискват минимален брой на продадени автомобили, които не отделят вредни емисии.


Междувременно мениджърът на стратегическия отдел на автоконцерна от Волфсбург Райнхард Фишер смята, че електромобилите скоро ще струват толкова, колкото и ДВГ. Една от причините за това могат да бъдат намалените разходи, които биха възникнали благодарение на мащаба на производството за китайския пазар.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.

Свързани новини