Отидете към основна версия

17 087 20

Китайци купиха Carlsson

  • carlsson-
  • zhongsheng-
  • mercedes-benz

Известното немско тунинг ателие Carlsson вече е собственост на китайската автомобилна компания Zhongsheng Group Holdings, съобщава германската преса. Преди време азиатците обявиха намерението си да разширят дейността си на Стария континент и дори разглеждаха възможността да купят Saab. Стойността на сделката, след която Zhongsheng получава контрол над 70 от ателието, не се съобщава.

Топ-мениджъри на китайската компания обявиха, че ще предложат на немците агресивен план за завоюване на местния пазар. В родината си Zhongsheng Group продава марки като Mercedes-Benz, Lexus, Volvo, Porsche, Toyota и Nissan. След придобиването на Carlsson компанията ще може да предлага на богатите си клиенти уникална програма за персонализиране на возилата.

Carlsson е една от малкото тунинг компании, които не просто ретушират външния вид и интерора на продукцията си, а преработват смело конструкцията и могат да се смятат за пълноценни производители. Фирмата има договор с Daimler, по силата на който автомобилите Mercedes-Benz запазват гаранцията си след тунинг и могат да се обслужват в официалните сервизни центрове на марката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини