Отидете към основна версия

6 890 15

Ferrari помага на Dodge за новия Viper

  • ferrari-
  • dodge viper

От американската марка Dodge заявиха, че планират да възобновят производството на суперкара Viper през 2012 година. На закрито заседание на концерна Chrysler директорът Серджо Мориконе е заявил, че прототипът на новият автомобил е готов и ще се пристъпи към неговата реализация.

По данни на анонимен източник, присъствал на закритата за журналисти дилърска среща в Орландо, новият Viper ще е още по-агресивен от досегашния, а всички са били особено впечатлени от боята, с която е бил покрит прототипът. Тя e свръхиновационна, 25-пластова и носи названието Сandy-apple red.

Предположенията са, че под капака на новия Viper ще се монтира V-образен десетцилиндров агрегат с обем от 8.4 литра. Този мотор ще е снабден с новата система на FIAT, наречена MultiAir. Като базов агрегат компанията ще използва осемцилиндрова V-образна схема.

Според слуховете при създаването на новия Viper дейно участие са взели специалистите на Ferrari. Италианските инженери продължават да си сътрудничат с техните американски колеги от Dodge.

Ще припомним, че заради световната финансова криза през пролетта на 2009 ръководството на компанията взе решение за спиране на производството на Viper. Още лятото на същата година обаче поточните линии отново заработиха, но моделът бе спрян окончателно на 1 юли 2010-а.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини