Отидете към основна версия

10 204 38

Това е най-мощното серийно Peugeot

  • peugeot-
  • 3008-
  • gt hybrid4

Французите от Peugeot представиха своя най-мощен сериен модел - 3008 GT HYBRID4. За задвижването му отговаря хибриден силов тракт, съставен от бензинов двигател и два електромотора. Бензиновият агрегат е с мощност 200 конски сили, а двата електромотора, монтирани на предната и на задната оси, са със 110 и 112 коня, съответно.

По този начин кросоувърът вече разполага и със система, задвижваща и четирите колела, а системната му мощ е 300 конски сили. Ускорението от място до 100 км/ч, е равно на 6.5 секунди, а само на ток колата може да измине 59 километра (по WLTP).

Батерията може да се зарежда от битовата ел. мрежа, а времето за което се зарежда, е 100 минути. Най-мощното Peugeot е достъпно и в GT-версия, която се характеризира със салон, тапициран с алкантара и с елементи от натурално дърво.

Налична е и система за полуавтономно шофиране ADAS, която включва адаптивен круиз контрол с функция Stop&Go и система за поддържане на колата в определена лента от пътното платно. Все още не е известна цената на най-мощното серийно Peugeot.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.

Свързани новини