Отидете към основна версия

4 772 18

Bugatti за китайския пролетариат

  • hongqi-
  • s9-
  • франкфурт 2019

Китайският производител на суперлуксозни автомобили за партийния и държавен елит на страната Hongqi ("Червено знаме") избра Франкфурт за премиерата на първата си хиперкола. От компанията твърдят, че S9 ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 1.9 сек. или с почти 6 десети по-бързо от Bugatti Chiron, а максималната му скорост надхвърля 400 км/ч.

Хиперавтомобилът има хибридна силова установка, съставена от 4.0-литров бензинов V8 с принудително пълнене и неизвестен брой електромотори. Характеристиките на двигателя с вътрешно горене и конфигурацията на силовия тракт не се съобщават.

Известна е само съвкупната мощност на системата, която достига 1 400 к.с. От Hongqi не привеждат никакви доказателства за заявените технически данни и динамични характеристики.

Името на марката е подчертано в дизайна на S9. Емблемата с веещо се назад червено знаме тръгва от носа на колата и стига до задната броня. За китайския произход пък говорят емблемите и оформлението на джантите.

От концерна FAW, чиято собственост е Hongqi, подчертават, че първата им хиперкола ще бъде пусната в серийно производство. Китайците обаче не се ангажират с никаква конкретика за сроковете и цената.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини