Last news in Fakti

11 Септември, 2019 11:47 4 769 18

Bugatti за китайския пролетариат

  • hongqi-
  • s9-
  • франкфурт 2019

Китайският производител на суперлуксозни автомобили за партийния и държавен елит на страната Hongqi ("Червено знаме") избра Франкфурт за премиерата на първата си хиперкола. От компанията твърдят, че S9 ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 1.9 сек. или с почти 6 десети по-бързо от Bugatti Chiron, а максималната му скорост надхвърля 400 км/ч.

Хиперавтомобилът има хибридна силова установка, съставена от 4.0-литров бензинов V8 с принудително пълнене и неизвестен брой електромотори. Характеристиките на двигателя с вътрешно горене и конфигурацията на силовия тракт не се съобщават.

Известна е само съвкупната мощност на системата, която достига 1 400 к.с. От Hongqi не привеждат никакви доказателства за заявените технически данни и динамични характеристики.

Името на марката е подчертано в дизайна на S9. Емблемата с веещо се назад червено знаме тръгва от носа на колата и стига до задната броня. За китайския произход пък говорят емблемите и оформлението на джантите.

От концерна FAW, чиято собственост е Hongqi, подчертават, че първата им хиперкола ще бъде пусната в серийно производство. Китайците обаче не се ангажират с никаква конкретика за сроковете и цената.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    17 12 Отговор
    Кирай уби джендърнята.

    Коментиран от #3

  • 2 асдадса

    16 14 Отговор
    "От Hongqi не привеждат никакви доказателства за заявените технически данни и динамични характеристики." Ето това е най-комичното,а и бях сигурен,че ще те е така,като всяко китайско нещо.:D
  • 3 асдадса

    16 16 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Ти не бързай да се натискаш много на китайците,че скоро ще си вземат Русия и ще ставаш китайски ратай.

    Коментиран от #12, #18

  • 4 Алфа Вълкът

    17 30 Отговор
    Не е трудно в днешно време да имаш мощна и красива кола. Американците го правят цял живот. Ама возията, завиването, превъртането как са, а?
    Вчера гледах братушките с техните офроудове. Патриот Уазка ли е, газка ли е, и други японски и руски коптори се мерят АМГ Г-класата. Реално цената на Г-класата беше колкото на другите коли взети заедно. Но, на последното изпитание само тя мина и накрая ги вади всички от калта.
    И беше почти чиста, всякаш не газила из блатаци, а другите кал и на тавана имаха. С немеца никой не може да се мери в автомобилостроенето!!!
  • 5 Boxer 3.0

    8 1 Отговор
    Такива характеристики, докато като не попадне в поредното, 3-дневно китайско задръстване...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 присмехулНИК

    9 10 Отговор
    Руснаците с техните таратайки са ясни. Питам се кога и американците ще се похвалят с таква кола?! Все пак са "първа" икономика в света или поне така твърдят някои.
    А, отговорът е печален! Никога.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Педерусия

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "присмехулНИК":

    Какво общо има това да си първа икономика с това да направиш такъв хиперкар ? Ти връзка с главния имаш ли.САЩ произвеждат едни от най-добрите и мощни автомобили на планетата,но тяхните коли са muscle cars като Dodge Challenger Hellcat например.Такива изнежени коли като тази на снимката от САЩ няма да видиш.
  • 9 асдадса

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "присмехулНИК":

    A Hennessey Venom GT какво е ? В момента работят и по Hennessey F5 който ще е по-бърз и от Бугати.Ford GT който вдигна 484км/ч. Какво е ? SSC Tuatara с 1750 коня какво е ? Има и още 3-4 подобни модела,САЩ просто не предпочитат да правят такива автомобили. САЩ имат и един автомобил който обаче неможе да влезе в серийно производство заради липсата на инвеститори.Това е Transtar Dagger GT.Колата разполага с 3000к.с. и ускорява от 0-100 за 1 секунда ,а максималната й скорост е над 500км.ч.Колата струва 1.5млн. долара.Общо взето чети малко преди да пишеш глупости,че изглеждаш смешен и неук.
  • 10 Алфа Вълкът

    9 6 Отговор
    Говориш за коли с форсиран двигател, които не може да караш в градски условия, защото ще прегреят! Твоя Форд е 2700 коня, а Широнът с 1800 коня го би! Мълчи си там и не се напъвай с амерските бръкми, дето животът на двигателят им 5000км!

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Алфа Вълкът

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "руската нация е най гнусната нация":

    Нещо много ме бъркаш с теб соросоидно дебилче, аз русофил не съм, аз съм балкански мачо, ще те изпъна като ластик. Ма тъй ще те клатя, че няма да можеш да дишаш без да имаш краставица отзад!
  • 17 Xa xa xa

    4 0 Отговор
    Тва стана като Дубайския боклук 5000 коня ...ама ЩЕШЕ....
  • 18 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "асдадса":

    Прав си! Когато е имало Китайска Империя,каскетите не са съществували,а сегашната им териториа е принадлежала на монголите и България.