Отидете към основна версия

19 852 44

Great Wall пусна в продажба мини-кросоувъра Haval M4

  • great wall-
  • litex motors-
  • haval m4

 

Моделната гама от кросоувъри на китайската марка Great Wall се попълни с още един SUV автомобил. Новото компактно возило с повишена проходимост се нарича Haval M4 и на този етап ще се конкурира със съотечествениците си Changan CX20, Chery Riich X1 и Zotye 5008. Иначе кросоувърчето е от класа на Nissan Juke и ако стъпи на европейските пазари, ще се превдърне в едно от най-атрактивните в ценово отношение предложения. За целта най-вероятно ще трябва да започне производството му у нас, в завода край Ловеч.
Автомобилът с повишена проходимост Haval M4 се продава в Китай за 63 900 юана, което се равнява на около $10 000 или малко над 15 000 лева. Haval M4 е построен на платформата Great Wall Florid и разполага с междуосие от 2 383 мм. Дължината на кросоувъра е 3 961 мм. Автомобилът е оборудван с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 105 к.с. Максималният въртящ момент на този мотор е 138 Нм. Агрегатът работи съвместно с механична петстепенна трансмисия. Налични са три версии на оборудване.
Сред оборудването впечатление правят системата за безключово палене на двигателя, антиблокиращата система на спирачките, която е дело на известната немска компания Bosch, както и наличието на EBD, система подпомагаща спирането, две въздушни възглавници и т.н.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини