Отидете към основна версия

5 648 34

Audi ще бори Tesla Model 3 с четириврато купе

  • audi-
  • porsche-
  • e-tron-
  • premium platform electric-
  • ppe

Растящите продажби на Tesla Model 3 тревожат не на шега европейските производители и в Audi вече работят усилено над конкурент на хитовия американски електромобил. От компанията публикуваха видео, в което се мярка нов концепт със стремителен силует в стила на моделите Sportback.

Бъдещият съперник на малката Tesla ще бъде построен на платформата Premium Platform Electric (PPE), разработена в тясно сътрудничество с Porsche и предназначена са електромобили от разнообразни сегменти. Гъвкавата архитектура позволява широки вариации в дължината и колеята, а захранващата система работи под напрежение 800 волта (като в Taycan) и поддържа зарядни устройства с мощност до 350 кВт.

Базовата версия на PPE има само един електромотор за задната ос, но при необходимост може да се монтира втори за предната. Платформата позволява също така динамично разпределение на тягата между четирите колела и механизъм за завиване на задните.

Новото електрическо Audi ще бъде съпоставимо по размери с A4, но стилистиката ще бъде заимствана от A7 Sportback. Ако се съди по видеото, дизайнът на предницата ще напомня на e-tron GT.

Засега в гамата на Audi има само един електромобил. В зависимост от модификацията кросоувърът e-tron има двумоторна задвижваща схема с мощност 313 или 360 к.с. и батерия с капацитет 55 или 95 кВтч. Базовата версия 50 quattro може да измине 299 км с едно зареждане по цикъла WLTP - със 112 км по-малко, отколкото 55 quattro.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.

Свързани новини