Отидете към основна версия

5 464 11

Защо е опасно да се возите в лимузина

  • стреч лимузина-
  • безопасност

Предлагат нови стандарти за безопасност за стреч лимузините

Преди една година, в щата Ню Йорк, една стреч лимузина, направена на базата на Ford Excursion, катастрофира и вследствие на аварията загинаха 20 души. Водачът на лимузината плюс седемнайсетте пасажера в нея и двама пешеходци изгубиха живота си заради отказване на спирачките на тежката кола.

Фаталното ПТП послужи за създаване на нови мерки за безопасност, свързани с този вид автомобили. Сега, година по-късно, Националният съвет по безопасност на транспорта завърши своето разследване по случая и даде препоръки за нови мерки за безопасност.

Основната причина за смъртта на хората в лимузината се оказват допълнителните места за сядане, които не са били закрепени толкова добре, колкото оригиналните. Освен това те не са снабдени с обезопасителни колани. NTSB искат задължително използване на предпазни колани в стреч лимузините.

Сред препоръките им са и допълнителни тестове за вгражданите впоследствие седалки, както и краш тест, подобен на този при стандартните автомобили. Окачването и спирачките също трябва да се проверяват по-строго и да отговарят на увеличените габарити и маса на колата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.

Свързани новини