Отидете към основна версия

6 604 19

Новият Yaris идва с двойно предаване

  • toyota-
  • yaris

Toyota представи четвъртото поколение на субкомпактния си модел. Новият Yaris е построен на модулната пратформа GA-B (разновидност на TNGA), предназначена за малки автомобили с дължина до 4 метра.

Градското мини е по-ниско с 40 мм и една идея по-късо от предшественика си, но междуосието е нараснало с 55 мм, а широчината - с 50 мм, което е довело до увеличаване на пространството в салона. Надвесите са станали по-къси, а центърът на тежестта - по-нисък. Теглото също е намаляло с 20 кг.

Новият Yaris ще дебютира на пазара направо с хибридната си модификация, на която според Toyota ще се пада лъвският пай от продажбите. Сметките на японците показват, че 80% от купувачите ще изберат именно версията с комбинирано задвижване, поради което бензиновите версии с 1.0 и 1.5-литров двигател ще поизчакат до догодина.

Хибридната силова установка THS II се състои от трицилиндров двигател с обем 1.5 литра и електромотор с 80 к.с. От Toyota не съобщават системната мощност, но твърдят, че ще бъде с около 15% по-висока от тази на досегашния хибрид. Предаването може да бъде предно или двойно E-Four.

В списъка с оборудването се споменават прожекционен дисплей, озвучителна система JBL, безжично зарядно и мултимедия Toyota Touch със сензорен екран. Продажбите в Япония започват през февруари, а цените ще бъдат обявени малко преди това.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.

Свързани новини