Отидете към основна версия

5 011 52

Nissan показа първото си електрическо SUV

  • nissan-
  • ariya-
  • концепт-
  • прототип-
  • токио 2019

Първият електрически кросоувър на Nissan ще носи името Ariya. Прототип на новия модел е гвоздеят в програмата на японската компания за автосалона в Токио, който отваря врати за посетители утре.

Ariya е построена на модулната платформа CMF-EV, архитектурата на силовата установка е заимствана от Leaf, а каросерията е създадена по мотиви от концептуалните IMx и IMq. За разлика от тях обаче новият електромобил има по-традиционен дизайн на предницата, класически врати с дръжки и странични огледала.

Размерите на Ariya са съпоставими с габаритите на X-Trail. Кросоувърът е снабден с два електромотора за всяка от осите, ускорява от 0 до 100 за по-малко от пет секунди и може да измине до 483 км с едно зареждане.

От Nissan са отделили специално внимание на интериора, който няма много общо със сегашните модели на марката. На арматурното табло има два 12-инчови дисплея, плоският под създава повече простор, а материалите изглеждат по-качествено.

Сред особеностите на концепта си струва да се отбележат възможността за бързо зареждане на батерията и технологията за обновяване на софтуера през интернет като при Tesla. Системата ProPilot 2.0 пък ще предлага не само контрол на движението в лентата, автоматично ускорение и спиране, а и автономно управление по пътища с добра маркировка без участието на водача.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини