Отидете към основна версия

6 226 38

Lexus избива клинове с LF-30 Electrified

  • lexus-
  • lf-30 electrified-
  • токио 2019

На салона в Токио луксозната марка на Toyota се представя с петметров безпилотен концепт с меко казано странни форми. Lexus LF-30 Electrified има врати тип "крила на чайка" и четири електромотора с обща мощност 544 к.с.

Футуристичният клиновиден прототип е дълъг 5 090 мм и има четири индивидуални места. Ускорението от 0 до 100 отнема 3.8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200 км/ч.

Салонът на LF-30 Electrified е също толкова необичаен, колкото външността на електромобила. Панорамният покрив се превръща в сензорен екран и пътниците на втория ред седалки могат да прожектират изображение по желание на него.

Екрани има също и пред водача и пасажера до него. Управлението на функциите се осъществява посредством гласови команди и жестове. В интериора са използвани разнообразни материали като влакна от преработен метал и овъглен кедър, обработен по специален способ.

Lexus няма намерение да пуска LF-30 Electrified в серийно производство, но се готви усилено за премиерата на първия си изцяло електрически модел през ноември. Плановете на компанията предвиждат през 2025 г. всеки модел в гамата ѝ да получи електрифицирана версия.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.

Свързани новини