Отидете към основна версия

8 012 15

Баварски мотор с 500 к.с. за новия Defender

  • land rover-
  • bmw-
  • defender-
  • x5 m-
  • двигател

Новият Land Rover Defender ще получи спортна версия от поделението Special Vehicle Operations (SVO) с V-образен 8-цилиндров двигател от BMW X5 M, твърди Auto Express. Най-мощната модификация на британския всъдеход ще стане конкурент на Mercedes-AMG G 63.

Новата напомпана модификация ще бъде пусната в продажба след 18 месеца. BMW ще предостави 4.4-литровия мотор в рамките на споразумение за сътрудничество с Jaguar Land Rover.

Мощността на този двигател в X5 M е 625 к.с., но за нуждите на Defender той ще бъде дефорсиран до 500 к.с. Впоследствие същият агрегат може да започне да се монтира и на други модели на JLR - Jaguar F-Type, Range Rover и Range Rover Sport.

Auto Express твърди, че прототип на Defender SVO вече съществува, но тестови мулета все още не са попадали в обективите на папараците. Супервсъдеходът най-вероятно ще се отличава с раздути калници, 22-цолови колела и различна предна броня с увеличени въздухозаборници.

Новият Defender бе представен през септември. Всъдеходът има самоносеща конструкция с алуминиев монокок D7x и се предлага в бензинови модификации с 2.0- и 3.0-литров двигател (300 и 400 к.с.), като втората версия представлява мек хибрид с 48-волтова електрическа инсталация. Дизелите са два - с 200 и 300 к.с., а догодина трябва да се появи и хибрид с възможност за зареждане от битовата мрежа с мощност 400 коня.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини