Отидете към основна версия

4 854 12

Корейска Х6-ица от Kia с космически дизайн

  • kia-
  • futuron-
  • концепция-
  • автомобили

Южнокорейската компания Kia сподели в интернет пространството първите снимки на концептуалния си модел Futuron. Автомобилът представлява двуврат кросоувър с купеобразна форма и с огромни колела. Официалната премиера на Futuron е насрочена за 10 ноември тази година.

Специалистите обръщат внимание на интересния дизайн на автомобила, който се характеризира с гладки форми, рязко контрастиращи с остри линии. Като цяло автомобилът наподобява космически летателен апарат от бъдещето.

Самото име Futuron съчетава в себе си думите future (бъдеще) и on (включи), което ясно намеква за бъдещите електромобили на марката. За Kia Futuron е известно още, че ще разполага с 4х4 система на колелата, с изцяло електрически силов тракт с четири електромотора и с габарити 4 850 мм и 1 550 мм, съответно на дължина и височина.

Междуосието е 3 000 мм. Гореспоменатият автопилот ще е от четвърто ниво на автономност, което предполага абсолютно самостоятелен режим на управление, без намесата на водач. Концепцията е с формула на седалките 2+2, а премиерата ще се състои в китайската столица Пекин.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини