Отидете към основна версия

7 422 12

Ford пак се присети за Capri

  • ford-
  • capri

Във Ford отново заговориха за възможността да възродят един от най-култовите си европейски модели. За последно планове за завръщането на спортното купе Capri бяха обсъждани през 2011 г., но идеята за пореден път не получи развитие.

В интервю за британското сп. Autocar шефът на европейския дизайнерски център на Синия овал Амко Линарес разкрива, че той и екипът му буквално мечтаят да работят над наследник на модела. В съвременните реалности на автомобилния пазар обаче само желание не стигало.

"Кой не би желал да възроди Capri? И на нас ни се иска, но такъв автомобил трябва да съответства на духа на времето и да се вписва в общата концепция на марката, а не да бъде просто изложбен прототип, създаден само заради мерака да го възродим", казва Линарес.

Дизайнерът напомня за опита на Ford да наложи Probe, който трябвало да стане един от най-напредничавите и обтекаеми модели на марката, но вместо това се превърнал в един от най-тежките ѝ провали. В същото време Capri, лансиран като европейски Mustang, бил изключително успешен - за 20 години се продали над 2 млн. екземпляра.

За разлика от 2011 г. обаче сега подобен наследник имал много по-големи шансове за прераждане. В последно време Ford активно "презареждал" стари модели. През лятото в гамата на марката се завърна Puma, а в скоро време ще бъде представено ново Bronco.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.

Свързани новини