Отидете към основна версия

5 270 24

4х4 от Rav4 за големия седан на Toyota

  • toyota-
  • camry-
  • 4x4-
  • rav4

През пролетта на тази година, след 15-годишно прекъсване, на пазара у нас отново се появи големият седан на Toyota, носещ името Camry. У нас новата Toyota Camry се продава във вариант с хибриден силов тракт (Camry Hybrid).

Новата хибридна система на Toyota (Toyota Hybrid System – THS II) включва и нова секвенциална Shiftmatic технология, която позволява на водача да превключва с лоста на конзолата и по този начин имитира конвенционална 6-степенна автоматична трансмисия.

Сега обаче, японците изкараха една нова модификация, която разполага с пълноценна 4х4 система. Последната е заимствана от най-популярния кросоувър на японците - Rav4. Става дума за трансмисията Torque Control AWD, която е с муфа и преразпределя момента към задната ос до 50%.

Багажният отсек не е по-малък, но масата на автомобила е нараснала със 75 килограма. Към момента тази версия е предназначена за пазарите в САЩ и се оборудва с атмосферен 2.5-литров мотор и с автоматична трансмисия.

Новата (за Camry) 4х4 система ще се предлага, като допълнителна опция. Все още японците не казват дали 4х4 вариантът на Camry ще се продава в Европа. У нас новата Camry Hybrid се предлага в четири нива на оборудване, а цените варират в диапазона 61 000 - 74 000 лева с ДДС.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини