Отидете към основна версия

4 355 18

Audi съкращава 9500 души в Германия

  • audi-
  • съкращения-
  • икономии

Audi планира да съкрати 15% от служителите си в Германия в рамките на оздравителна програма, която цели икономии в размер на €6 млрд. Спестените средства ще бъдат вложени в преструктуриране и преминаване към производство на електромобили, съобщават от компанията.

Съкращенията ще засегнат 9 500 служители до 2025 г. В същото време обаче Audi ще разкрие 2 000 нови работни места за специалисти по електрическа мобилност и дигитализация.

"Компанията трябва да влезе във форма за бъдещето, което означава, че някои работни позиции повече няма да бъдат нужни и на тяхно място ще бъдат създадени други. Ето защо Audi инвестира систематично в мерки за преквалификация за служителите си, а по този начин - и в бъдещето на два германски града", гласи съобщението.

Електрическата офанзива на компанията включва пет изцяло електрически модела и седем плъгин хибрида през следващите две години. До 2025 г. в гамата на производителя ще има над 30 електрифицирани предложения.

Годишният капацитет на Фабриките на Audi в Инголщад и Некарсулм ще бъде увеличен съответно на 450 000 и 225 000 автомобила. Двата завода ще бъдат преоборудвани за производство на електромобили. Догодина в Некарсулм започва да се сглобява e-tron GT.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.

Свързани новини