Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 17:12 4 349 18

Audi съкращава 9500 души в Германия

  • audi-
  • съкращения-
  • икономии

Audi планира да съкрати 15% от служителите си в Германия в рамките на оздравителна програма, която цели икономии в размер на €6 млрд. Спестените средства ще бъдат вложени в преструктуриране и преминаване към производство на електромобили, съобщават от компанията.

Съкращенията ще засегнат 9 500 служители до 2025 г. В същото време обаче Audi ще разкрие 2 000 нови работни места за специалисти по електрическа мобилност и дигитализация.

"Компанията трябва да влезе във форма за бъдещето, което означава, че някои работни позиции повече няма да бъдат нужни и на тяхно място ще бъдат създадени други. Ето защо Audi инвестира систематично в мерки за преквалификация за служителите си, а по този начин - и в бъдещето на два германски града", гласи съобщението.

Електрическата офанзива на компанията включва пет изцяло електрически модела и седем плъгин хибрида през следващите две години. До 2025 г. в гамата на производителя ще има над 30 електрифицирани предложения.

Годишният капацитет на Фабриките на Audi в Инголщад и Некарсулм ще бъде увеличен съответно на 450 000 и 225 000 автомобила. Двата завода ще бъдат преоборудвани за производство на електромобили. Догодина в Некарсулм започва да се сглобява e-tron GT.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driver

    38 6 Отговор
    Така е - роботите почват да изяждат хляба на хората ...

    Коментиран от #7, #9

  • 2 Парашутист

    19 5 Отговор
    Няма криза, вечен ръст ни чака
  • 3 Гост

    5 19 Отговор
    Едно време колко хора съкратиха, че да вкарат роботи, да им вършат работата? И пак ще продължат да си правят милионите коли, въпреки 9500 души по-малко. Защото Ауди могат, а не като някои, дето колкото и хора да назначат, все не смогват.
  • 4 Yamaha

    34 6 Отговор
    И те почнаха да сглобяват лагерници на батерии.
  • 5 Двадесет години

    30 9 Отговор
    Карам Ауди-та. Явно сегашното ще ми е последното!
  • 6 Последния софиянец

    23 5 Отговор
    Далаверата е в електромобилите. По малко заплати, а по високи цени.
  • 7 сектант

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "Driver":

    ауди си вкараха огромен автогол който бледнее пред дизелгейт. истината е, че тия 9500 човека не само имат информация за продукцията ами направо ще ги глътнат корейците, японците и сигурно французите за това натам ще се ходи ясно е

    Коментиран от #15

  • 8 стоян

    32 3 Отговор
    Някои от вас сигурно са чели статията преди два месеца където пишеше- че продажбите на скъпите Ауди в Европа са спаднали с 50% -ето това е отговора за съкращенията

    Коментиран от #14

  • 9 Алфа Вълкът

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Driver":

    Затова ще започнем да се ядем едни други!
  • 10 type-R

    15 2 Отговор
    Да ги пратят в България да видят какво значи да плащаш 1,40 € за Ритер Шпорт, когато при същите Дойчовци в немската кауфланд-мафия е 55 цента!
  • 11 Хасан

    17 4 Отговор
    Целия концерн на ВАГ трябва да съкрати излишните заплаткаджии . За чий к*р са им дизайнери във всяка една марка като VW , Audi , Seat , Skoda са едни и същи на външен вид и под капака ? Да ги изринат и без тва работа не вършат .
  • 12 Госта

    8 1 Отговор
    Vorsprung durch facelift....много даже се заддържаха
  • 13 ШВАБИТЕ НИ ОБИРАТ СЪС СКАПАНИТЕ

    14 6 Отговор
    СИ ЛИДЛ КАУФЛАНД И АВТОМОБИЛНИТЕ СИ КЕНЕФИ..ЕДНО ВРЕМЕ ВСИЧКИ НЕМСКИ КОЛИ БЯХА ДОБРИ..А СЕГА СА АЛЧНИ И НИ ПРОБУТВАТ БОКЛУЦИ..ЛИДЛ И АЛДИ В АНГЛИЯ СА НАЙ-ДОЛНОПРОБНИТЕ И ЕВТИНИ СУПЕРМАРКЕТИ..А ТУК ИМАМЕ САМО ЛИДЛ И КАУФЛАНД ГАРАНЦИЯ ЗА НИСКО КАЧЕСТВО ОТ МОШЕННИЧЕСКА ШВАБИЯ..

    Коментиран от #16

  • 14 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    То само на скъпите да беше , хахаха !!! И тия бройки дето ги пишат за "разширение" на кой ще ги продават май само те си мечтаят !!! Те тая година , дето ореваха Европа с прословутия Е-трон със сто зора продадоха 10 000 броя във цяла Европа , ама видиш ли след 3-4 години щели да продават 650-700 000 броя , хахаххахха !!!! Ще продадат дръжки , електричката им е с най-слаби показатели от всички и с огромен разход , а на всичкото отгоре най-скъпата !!! Мечти , мечти химерни , още пет пъти по-толкова хора ще има да съкращават !!!
  • 15 Бастун

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    съкратените работници щели да работят в Дачия която щяла да открие фабрика в Германия а не в Китай.Кво ще кажеш за това?
  • 16 Нормален

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "ШВАБИТЕ НИ ОБИРАТ СЪС СКАПАНИТЕ":

    Пазарувай от Т маркет другарю, той е руски.
  • 17 Кико

    5 0 Отговор
    На аУди не само клиентите им са хомо пичаги.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.