Отидете към основна версия

10 335 23

$21.5 млн. обезщетение за блъснат мотоциклетист (ВИДЕО)

  • мотоциклет-
  • катастрофа-
  • обезщетение

Върховният съд на Лос Анджелис присъди рекордно обезщетение от $21 503 420 (€19 382 323 млн.) на мотоциклетист, пострадал тежко в катастрофа по вина на шофьор на автомобил, съобщава ABC7. Ключово доказателство по делото станало видео, заснето от друго моторист с камера GoPro.

На записа се вижда как Матю Рада е блъснат от Kia Optima, чийто водач се престроява в неговата лента без да подаде мигач. От удара мотоциклетистът е запратен с все сила към камион и пада лошо. Свидетели на инцидента веднага спират и слизат от автомобилите си, за да предпазят мъжа от връхлитащия трафик.

Според Orange County Register водачът на "оптимата" бил механик, който я тествал след ремонт преди да я предаде на собственика. Карал в лентата, запазена за автомобили с повече от един пътник, въпреки че бил сам в колата.

Матю Рада веднага бил откаран в болница, където лекарите установили, че има счупвания на множество кости, включително на доминиращата ръка и гръбначен прешлен. Наложили се няколко операции, които минали успешно, но въпреки това графичният дизайнер нямало да може повече да работи по специалността си.

Делото продължило три дни, но след като видели записа, съдебните заседатели бързо взели решение. Шофьорът на "киата" признал вината си още в началото, така че целта на процеса била само да бъдат установени тежестта на нанесените вреди и размерът на обезщетението.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини