Отидете към основна версия

7 849 47

Дизайн от Pininfarina за първия турски електромобил

  • pininfarina-
  • automobile joint venture group-
  • електромобили-
  • турция

Първият разработен в Турция електромобил ще бъде SUV с дизайн от прочутото италианско ателие Pininfarina, съобщава Daily Sabah. Според изданието прототип на кросоувъра ще бъде представен до дни на специална церемония в гр. Гебзе във вилаета Коджаели лично от Реджеб Тайип Ердоган, който ще прекоси с него моста "Осман Гази".

Проектът за турски електромобил се осъществява от Automobile Joint Venture Group - обединение на петима от най-крупните индустриалци в Турция. За електрическото SUV все още не се знае почти нищо, освен че ще може да се зарежда за около 10 часа в домашни условия и за 30 минути от бърз терминал.

Според изпълнителния директор на Automobile Joint Venture Group Гюрджан Каракаш турският електромобил няма да използва утвърдените сателитни навигационни системи, а разработка на местен стартап.

"Работим над система, която елиминира напълно нуждата от навигация в колата. Разработката ни използва технология с обогатена реалност, каквато в момента не съществува. Ако успеем навреме, ще я внедрим в първия ни модел, а ако не - ще я използваме за бъдещите ни возила", разказва Каракаш.

По план производството на първия сериен турски електромобил трябва да стартира през 2021 г., а продажбите да започнат през 2022-ра. Automobile Joint Venture Group има амбицията разполага с гама от пет модела до 2030 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.

Свързани новини