Отидете към основна версия

3 623 5

Kia сменя емблемата

  • kia-
  • емблема-
  • лого-
  • патент

В базата данни на корейската служба по интелектуална собственост (KIPRIS) се появиха изображения на нова емблема с името на Kia. Марката използва такова лого за концепта Imagine, показан на автосалона в Женева през март.

Съгласно информацията от KIPRIS през юли и ноември от страна на Kia са направени няколко заявки за регистрацията на новия търговски знак. Всички те са представлявали надпис на името на марката със слети букви и модерен шрифт.

Все още не се знае дали корейците смятат да използват новата емблема за всичките си модели, или логото ще бъде запазено само за електромобилите на марката. Концептуалният Imagine няма почти никакви шансове за серийно производство в изложбения му вид, но някои отделни решения могат да стигнат до конвейера.

Сегашната емблема на Kia бе въведена през 2004 г. Самото име на марката се състои от йероглифите 起 (ki, начало) и 亞 (a, Изток, Азия). Компанията е основана през 1944 г. и отначало произвежда велосипеди. През 1957 г. преминава на мотоциклети, а от 1974 г. се захваща с автомобилостроене.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.

Свързани новини