Отидете към основна версия

11 799 25

И султанът на Бруней бил в криза!

  • бруней-
  • султан-
  • колекция

Добре известно е, че султанът на Бруней е притежател на огромна колекция от скъпи и екзотични автомобили. За да ви припомним за мащабите на тази сбирка, ще споменем само няколко цифри. В гаража на височайшата особа има повече от 500 автомобила Mercedes-Benz, 360 екземпляра с марка Ferrari, 180 Bentley-та и 160 Porsche-та.

Не е тайна също, че много от колекционерските коли на султана са изработени в единствен екземпляр. В глобалната мрежа обаче се появи интересна обява, от която зевзеците съдят, че и султанът на Бруней е в криза.

За продан са обявени 25 автомобила Ferrari, 3 Lamborghini, Cizeta Moroder V16, Jaguar XJ220, ItalDesign Nazca V12 и Porsche 911 Turbo S Leichtbau. Според описанието всички автомобили са нови, без регистрация и с минимален пробег от конвейера до гаража на султана.

Непотвърдената информация по случая е, че въпросните автомобили се намират в гараж в Нова Зенландия и султанът на Бруней ги е предоставил на своя брат, който има проблеми със закона и финансови задължения в размер на $40 милиарда.

От друга страна не е ясно защо не му помогне с пари в брой, а с автомобили, които да продава. Друга теория дава още по-банално обяснение. Просто гаражът на султана се е препълнил и той иска да освободи малко място и да подари няколко коли на закъсалия си брат.

Като цяло сделката изглежда доста съмнителна, защото едва ли има колекционер на автомобили от такъв ранг, който да иска да се "освободи" от уникати като Cizeta Moroder V16, например - автомобил с начална цена от $470 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини