Отидете към основна версия

12 673 21

Най-скъпият Ford Mustang струва колкото 10 Lamborghini-та

  • ford-
  • mustang-
  • bullitt-
  • аукцион

На аукцион в САЩ се продава един Ford Mustang от 1968 година. Екземплярът е от култовия филм "Булит", а предварителната му оценка е... $4 млн, колкото 10 Lamborghini-та Aventador.

Интересно е още, че въпросният Mustang е един от трите, използвани за филма. Другите два са били за каскадите, а този, за близките планове със Стив Маккуин. След снимките, колата е купена от сътрудник на Warner Brothers.

Впоследствие колата е продадена на един полицай, а през 1974 година, за сума от $6 000, Mustang-ът става притежание на колекционера Роберт Кирнан. Той използва колата ежедневно и дори отказва да я продаде на Стив Маккуин.

След пробег от 100 000 километра се налага смяна на съединител, но вместо това колата е оставена на съхранение в гараж. Неотдавна синът на Роберт сменя съединителя и реставрира 6.4-литровия мотор.

Сега, V-образният осемцилиндров двигател с мощност от 320 конски сили се намира в отлично здраве, но и цената на автомобила е космическа. Очакванията обаче са, че за Ford Mustang Bullitt бързо ще се намери купувач.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.

Свързани новини