Отидете към основна версия

3 590 16

Някой да търси японски Hummer?

  • toyota-
  • mega cruiser-
  • обява-
  • продажба

На сайта на американското сп. Hemmings Motor News, специализирано в търговията с класически и екзотични автомобили, се появи обява за продажбата на един от 12-те построени всъдехода Toyota Mega Cruiser с ляв волан. Моделът е изключително рядък - произведени изцяло ръчно са само 3 000 бройки, едва 133 от които са продадени на частни лица.

Белият "японски Hummer" има казахстански номера и се намира в Нурсултан, както от миналата година се нарича столицата Астана. От профила на продавача в Instagram става ясно, че всъдеходът е реставриран и са добавени множество модерни екстри.

Също като Hummer, Mega Cruiser е разработен за нуждите на армията. В периода между 1995 и 2002 г. обаче Toyota произвежда и цивилна версия, която може да се купи след индивидуална поръчка.

5.1-метровият японски исполин тежи 2.9 тона, но въпреки това е оборудван с 4.1-литров четирицилиндров турбодизел с мощност едва 152 к.с. Дефицитът на динамика обаче се компенсира с лихвите от чудовищната проходимост, която осигуряват порталните мостове, огромният клиренс, трите блокируеми диференциала и четирите завиващи колела.

Макар и доста спартански на външен вид, "мега круизърът" предлага доста лукс в салона. Интериорът комбинира плюш, кожа и декорации от натурална дървесина. Това обаче не е изненадващо за употребяван автомобил с цена $109 000 (€97 739).

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини