Отидете към основна версия

20 523 47

Новото Mondeo минава на листови ресори

  • ford-
  • mondeo

Ford планира да започне производството на следващото поколение Mondeo догодина, става ясно от каталог за сервизно оборудване, публикуван на европейския сайт на компанията, съобщава Autocar. Документът описва специализираните инструменти, от които ще се нуждаят дилърите на марката за поддръжката на модела.

От каталога става ясно, че новото Mondeo с вътрешнозаводски индекс CD542 ще се появи през втората половина на 2021-ва. По-любопитното обаче е, че един от споменатите в документацията инструменти ще бъде предназначен за... демонтаж на листов ресор.

Във Ford, разбира се, надали са решили да използват окачване от пикап за следващото Mondeo. По всяка вероятност за задния мост на автомобила ще бъде използван напречен ресор като във Volvo XC90, благодарение на който ще се освободи място за батерия, а това говори косвено за предстояща хибридизация.

Autocar публикува и шпионски снимки от пътни тестове на новото Mondeo. С видимо по-широката си колея, увеличеният клиренс и внушителните размери мулето на тях прилича по-скоро на кросоувър, отколкото на лека кола.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 36 гласа.

Свързани новини