Отидете към основна версия

7 591 23

170 дизелови коня за следващата Kia Rio

  • kia-
  • rio-
  • hyundai-
  • i20

Френското списание L’Automobile публикува компютърно генерирана рисунка на новото поколение Kia Rio. Субкомпактният хечбек трябва да дебютира през пролетта на 2011-а.

Следващата генерация на Rio ще бъде построена на новата платформа, която вече залегна в основата на Hyundai i20 и Kia Venga. Дизайнът на автомобила ще бъде изпълнен в духа на c''eed и Sportage. Фирменият стил, наложен от германеца Петер Шрайер, се оказва толкова успешен, че от компанията са решили да го използват за всичките си модели.

Предполага се, че в технически план следващото Rio няма да се различава осолбено от Hyundai i20. По непотвърдена информация обаче под предния капак може да намери място абсолютно нов трицилиндров бензинов мотор с турбокомпресор и работен обем 1.0 литър (мощност около 80 к.с.). С принудително пълнене най-вероятно ще бъде снабден и 1.2-литровият двигател, което ще повиши мощността му до около 100 коня. Според французите обаче най-голяма изненада ще предизвика напомпаната версия на хечбека. Тя щяла да се екипира с 1.7-литров дизел (!) със 170 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини