Отидете към основна версия

67 589 117

Гръцки Mercedes-Benz E270 CDI на милион километра

  • mercedes-benz-
  • e-klasse-
  • рекорд-
  • пробег-
  • георгис василакис

Навремето имаше много коли с огромен ресурс. Колкото по-нови стават автомобилите обаче, толкова по-малко издържат. Точно затова историята на един таксиметров шофьор от съседна Гърция звучи интересно.

За 10 гдини Георгис Василакис е успял да измине един милион километра със своята кола, без  да сменя мотора. Автомобилът е Mercedes-Benz E270 CDI, производство 2003 година. Василакис го купува нов и от тогава кара само него.

По думите на собственика до този момент под капака на Mercedes-а се намира заводският петцилиндров мотор, който работи перфектно с оригиналната петстепенна механична скоростна кутия. Единствената повреда е била свързана с интеркулера.

Сменян е и съединителят, но тази резервна част се смята за консуматив. Що се отнася до километража, той е "застинал" на 999 999, но според думите на Василакис в дийствителност автомобилът му е на 1 030 000 километра.

Ако данните, които Василикис съобщава, се окажат верни, той ще получи чисто нова E-Klasse в замяна на неговата кола срещу символично доплащане.

Рекордьорът на Mercedes-Benz също е бивше притежание на грък. Моделът е W114 240D и днес екземплярът, който е на 4.5 милиона километра, се съхранява в музея на Mercdes-Benz в Щутгарт.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини