Отидете към основна версия

12 859 17

С коли от кои марки стават най-много катастрофи

  • катастрофа-
  • пътнотранспортно произшествие-
  • статистика-
  • телематика

Рекордьори по най-голям брой пътнотранспортни произшествия през 2019 г. са водачите на Audi, показва статистика на руския филиал на канадския телематичен оператор UBI Technologies. Компанията следи поведението и шофьорските маниери на клиенти на лизингови компании.

На "Четирите кръга" се падат цели 12.9% от катастрофите с коли на изплащане. На второ място се подреждат водачите на BMW с 11.7%. Първите обаче си вземали поука след пътнотранспортно произшествие и ставали по-дисциплинирани, докато вторите продължавали да карат още по-опасно.

Най-малко катастрофи инкасирали шофьорите на Mercedes-Benz и Maybach, които по правило се използват за представителни функции. Изключения с превишаване на позволената скорост, рязко престрояване и спиране правели само случаите, в които водачите бързали за самолетен полет.

За изследването са използвани телематични данни за ускорението, спирането, престрояването и завиването, получени от различни системи като ГЛОНАСС, GPS, Galileo, Beidou. По този начин се съставял възможно най-точен профил на джигитите с коли от всякакви марки, независимо от страната производител.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.

Свързани новини