Отидете към основна версия

18 267 32

$28000 ще струва най-големият Great Wall

  • great wall-
  • hover-
  • h7-
  • litex motors

В интернет се появиха първите шпионски снимки на серийния вариант на Great Wall Hover H7. По информация на ChinaCarTimes появата на този автомобил с повишена проходимост на пазара ще се състои още през следващата година.

Това е най-големият всъдеход на компанията, която както е известно има и завод за автомобили край Ловеч. Продажбите ще стартират първоначално само в Китай, но впоследствие ще се стигне до разширяване на пазарите.
 
Предвид желанието на китайския производител да стъпи и в Европа, както и възможността на нашите конвейери да правят цялата продукция на компанията, не е изключено съвсем скоро след дебюта в Китай най-голямата "джипка" Great Wall да започне да се сглобява и у нас.

Що се отнася до серийната версия, от снимките става ясно, че тя почти не се различава от прототипа, показан по-рано. Най-големият всъдеход с марка Great Wall ще бъде оборудван с двулитров четирицилиндров двигател с мощност 221 к.с.
 
Пиковият въртящ момент на бензиновия агрегат е 342 Нм, което заедно с немалката мощност ще позволяват на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 10.6 секунди. Максималната скорост на Great Wall Hover H7 е 180 км/ч.
 
Още интересни данни за колата са свързани с трансмисията и разхода на гориво. Двигателят работи съвместно с шестстепенна автоматична предавателна кутия, а разходът на гориво в смесен цикъл е 10.6 литра на 100 км.
 
Цената на автомобила в Китай ще е $28 000, което е повече от обещаното при представянето на концепта. Тогава от марката заявиха, че ще продават Hover H7 за $24 000. Каква ще е цената на автомобила при положение, че се прави у нас, все още не е ясно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини