Отидете към основна версия

5 625 16

Нов кросоувър от Volkswagen праща Polo в пенсия

  • volkswagen-
  • polo-
  • nivus

Той е стилен, компактен, с предно задвижване и с голям багажник. Снимките бяха разпространени от бразилското подразделение на компанията, което показа леко прикрит новия VW Nivus.

За първи път ви разказахме за тази кола в средата на март, когато в мрежата се появи тийзър за иновацията. Автомобилът е изграден на платформата MQB, която се използва от много други модели VW.

В Южна Америка, Nivus ще се предлага с трицилиндров 1.0-литров двигател със 128 конски сили и с шестстепенна автоматична трансмисия. Във всички нива на оборудване кросоувърът ще получи само задвижване на предните колела.

Най-вероятно Nivus ще се превърне в директен заместител на хечбека Polo и ще бъде по-привлекателен за малки семейства. За целта багажното отделение на иновацията има обем от 415 литра, докато Polo има само 285 литра.

Инженери и дизайнери от южноамериканското подразделение на Volkswagen са отговорни за разработката на Nivus. Именно в Бразилия продажбите на тези кросоувъри ще започнат първи.

Това се очаква да се случи още през месец юни тази година. До края на 2020 моделът ще се появи в други страни от Латинска Америка. И чак след това, вероятно, трябва да очакваме дебюта на Nivus в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини