Отидете към основна версия

58 533 24

Извадиха от океана пикапи, паднали от кораб преди 2 години

  • chevrolet-
  • silverado-
  • австралия

Австралийската служба за морска безопасност извади от дъното на Тихия океан два пикапа Chevrolet Silverado, изпаднали от контейнеровоза YM Efficiency през юни 2018 г. на 25 км от бреговете на Зеления континент, съобщава Newcastle Herald. Цената на автомобилите с включен транспорт тогава е била $150 000 бройката.

Двата американски пикапа са оборудвани с дизелови двигатели Duramax. След доставянето им в Австралия е трябвало да бъдат преоборудвани с десен волан.

"Колите явно не са понесли добре 2-годишния си престой на дъното. Стъклата им са изпочупени, а салоните им са изгнили", коментира представител на Службата за морска безопасност. По време на отварянето на контейнерите той и колегите му са били облечени в специални костюми за биологична защита.

Заедно с пикапите през 2018 г. от борда на YM Efficiency изпаднали общо 80 контейнера, пълни с автомобилни гуми, метални детайли и други материали, които ще бъдат предадени за преработка. От Австралийската служба за морска безопасност планират да извадят 62 от дъното на океана, което ще струва на държавата 15 млн. местни долара (€7.8 млн.).

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 77 гласа.

Свързани новини