Отидете към основна версия

6 047 22

Volkswagen ще се отървава от кросоувърите

  • volkswagen-
  • кросоувъри-
  • моделна гама

Тази информация може да се счита за почти официално решение, тъй като идва от един от ръководителите на марката. Немският автомобилен гигант Volkswagen може съвсем скоро да преразгледа своята моделна гама, като това ще бъде направено с цел да намали броя на моделите.

Това изявление идва от ръководителят на разработката и изследванията на марката Франк Уелч. Конкретни модели не се назовават, но от изказването му става ясно, че иде реч за кросоувъри. Информацията бе разкрита от Уелч пред авторитетното издание Autocar.

Към днешна дата моделната гама включва 14 различни SUV автомобила. Според ръководството на компанията ще е достатъчно те да са 10. Цялата работа е, че някои модели отнемат клиентите един от друг, което не увеличава общия обем на продажбите, докато в същото време производствените разходи се увеличават.

Франк Уелч заявява още, че Volkswagen ще се съсредоточи върху разработването и производството на успешни модели, без да посочва конкретни имена. В момента е ясно само едно - намалението на моделите ще се отрази на автомобилите, които са построени на MQB платформата. Вместо това в моделния състав ще се появят електрически VW-та от семейството ID.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.

Свързани новини