Отидете към основна версия

6 119 21

Volkswagen постепенно се сбогува с Polo, Golf и Passat (но не навсякъде)

  • volkswagen-
  • golf-
  • passat-
  • polo
Golf

Навлизането в ерата на електрическите автомобили за много автомобилни производители не е лесна стъпка. Мнозина обаче вече започнаха активно да използват специални платформи, предназначени изключително за „зелени“ автомобили, освен това в развитите страни мрежата от зарядни станции се разширява, а в някои държави собствениците на електрически автомобили имат право на допълнителни финансови бонуси. Цените на такива машини обаче все още са сравнително високи.

При представянето на ID.3 от Volkswagen заявиха, че тяхната цел е да създадат линия от достъпни изцяло електрически автомобили (семейството ID). Очаква се такива автомобили в крайна сметка да се ползват с голямо търсене на пазарите на онези страни, които възнамеряват да забранят продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене в сравнително близко бъдеще (табуто ще важи и за хибридите).

В по-голяма степен това се отнася за европейските страни, които продължават редовно да затягат стандартите за емисии. Например Обединеното кралство планира да разреши продажбата само на електрически автомобили на нейната територия още през 2030 година. Според ръководителя на VW за маркетинг и продажби Юрген Стакман, модели с емблематични имена като Golf, Polo и Passat ще напуснат тези "зелени" пазари. А такива ще са болшинството от страните в Западна Европа, но ние все още сме далеч от тази графа.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини