Отидете към основна версия

5 565 16

Като BMW X4, но от Волфсбург

  • volkswagen-
  • tiguan-
  • tiguan x

Volkswagen провежда заключителни тестове на нов купеобразен кросоувър на базата на бестселъра Tiguan. Папараци успяха да заснемат няколко тестови мулета, но всички те са прикрити с тежък камуфлаж и засега външността на автомобила е въпрос на догадки.

Представа как ще изглежда новият Tiguan X обаче дават рендерите на руския дизайнер Никита Чуйко, публикувани в сп. "Колёса". Според него крос-купето ще има идентична предница с изходния модел, но задницата ще бъде доста различна.

На първо място Tiguan X ще получи по-дълъг заден надвес, за да се увеличи обемът на багажника и да се постигнат по-хармонични пропорции в съзвучие с полегатата линия на покрива. Стоповете ще бъдат разтеглени по хоризонталата, а регистрационният номер ще бъде разположен малко по-високо.

С голяма доза увереност може да се твърди, че Tiguan X ще се оборудва със същите двигатели като "нормалния" кросоувър (1.4 TSI, 1.5 TSI, 2.0 TSI и 2.0 TDI). Очаква се и появата на спортна версия R с 2.0-литров турбомотор с мощност 333 к.с. Премиерата трябва да се състои до края на годината.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини