Отидете към основна версия

22 263 56

750 коня за Panamera Moby Dick

  • porsche-
  • panamera-
  • edo competition-
  • moby dick-
  • mansory

Не е странно защо специалистите от тунинг ателието Edo Competition са кръстили последното си творение на името на белия кит от романа на Херман Мелвил "Моби Дик". Освен разлики в екстериора и интериора, немските инженери са увеличили значително мощността на своя четириколесен "Moby Dick".

За начало спецовете от Edo Competition се обръщат за помощ към колегите си от Mansory, които изцяло преработват външния вид на автомобила. Нови са броните, надкалниковите арки са силно раздути, а преработените прагове снижават още повече към асфалта Panamera Moby Dick.

Новият аеродинамичен пакет обаче е само прелюдия към това, което се крие под капака. Преди това обаче трябва да кажем, че доработката на автомобила включва понижаващ клиренса модул, както и огромни 22-цолови джанти. Те могат да бъдат оцветени кактов цвета на купето, така и в неговия абсолютен контраст.

V-образният осмак с два турбокомпресора е най-сериозно доработен. Резултатът е увеличение на мощността с цели 200 к.с. Сега тя е 750 коня и е способна да ускори тежкия кит от 0 до 100 км/ч за четири секунди. Максималната скорост на Moby Dick е 340 км/ч.

При нововъведенията в интериора дизайнерите от Edo са използвали ефектна комбинация от кожа, дърво, метал и въглеродни сплави. Ако резултатът обаче не се понрави на потнециалния собственик на Белия кит, то интериорният дизайн може да бъде преработен изцяло по желание на клиента.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини