Отидете към основна версия

70 703 227

Сбогом на колите с ДВГ: Европа е на прага на революция

  • електромобили-
  • европа

Европейският автомобилен бизнес инвестира внушителната сума от 60 милиарда евро в развитието на електрически превозни средства, като това е само през изминалата 2019 година!

Това е много повече отколкото инвестира дори Китай. Още нещо любопитно е, че инвестициите нарастват главоломно, а прогнозите са, че тази тенденция ще бъде запазена.

В сравнение с 2018 година инвестициите от Стария свят в екологично чист транспорт са нараснали 19 пъти! Китай също инвестира много в електромобили, но дори техните инвестиции са по-малко от европейските - само 17.1 милиарда евро през 2019 г.

Каква е причината за такъв експлозивен растеж? Очевидно всички вярват, че бъдещето на автомобилната индустрия е свързано с електрическите автомобили. Volkswagen AG, Mercedes-Benz, BMW и много други компании от Европа през последните две години говорят само за електрически автомобили.

Предвижданията на водещи специалисти в бранша са, че в следващите години ще станем свидетели на огромен брой нови електрически автомобили. И да, електрическите коли ще са за дълго време. Вероятно завинаги.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 181 гласа.

Свързани новини