Отидете към основна версия

14 548 18

Волguar!

  • волга-
  • газ-21-
  • jaguar-
  • xj

ГАЗ-21 има специално място в сърцето на всеки бивш поданик на СССР. Волга никога не е била просто превозно средство, а символ на висок социален статус и партийно издигане. След разпадането на Съюза този автомобил постепенно се превърна в класика. През 90-те носталгията по миналото роди не един и два мелеза с ретро външност и модерна механика.

Модата да се съчетават техника от прогнилия Запад и съветски дизайн от 50-те явно още не е отминала. В интернет все така може да се попадне на обяви за продажба на преработени по тази схема автомобили, като този хибрид между Jaguar и ГАЗ-21.

Съветско-британската неокласика е дело на украинци и се предлага за $21 000. Според описанието е започнала живота си като Jaguar XJ40 от 1993-та. Има 3.2-литров V6 с мощност 200 к.с. и автоматична скоростна кутия.

Макар да не е от класата на образците в жанра като Volga V12 Coupe на базата на BMW 6er, украинският проект заслужава внимание. Ако бъде доизпипан, автомобилът като нищо би могъл си намери купувач дори на по-висока цена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини