Отидете към основна версия

8 101 43

И Русия забранява колите с десен волан, а ние кога?

  • десен волан-
  • автомобили-
  • забрана

Забраната ще става поетапно, като първо ще бъдат засегнати превозните средства от категории M2 и M3

От 1 юли 2020 г. в Русия ще започне да се прилага ограничение за вноса на автомобили с десен волан. Превозните средства от категории M2 и M3 с такива волани ще бъдат забранени. Това са пътнически автобуси, микробуси и строителна специална техника.

Що се отнася до автомобилите с десен волан, то експертите заявяват, че тези, които вече са вкарани в Русия по-трудно ще ще бъдат премахнати от пътната мрежа, но се работи и по този въпрос.

Таксите за автомобили с обратен волан ще зависят от тяхната възраст и екологичен клас. Освен това, за вноса на такава кола в Русия, собственикът ще трябва да получи технически сертификат, потвърждаващ съответствието на дизайна на превозното средство с изискванията за безопасност.

Според експерти забраните и усложняването на процедурата за митническо освобождаване и за регистриране в Русия, както и значително по-високите такси, ще ограничи значително вноса на автомобили от Англия и Япония. Постепенно се предвижда пълната им забрана по пътищата на Русия.

Такива забрани има и в други страни по света, но не и в България. А у нас също има такъв проблем, който при това не е от вчера, но властите не му обръщат внимание и се правят, че не съществува.

А такава забрана е наложителна, като освен това няма да окаже значително влияние върху автомобилния пазар в страната ни поради сравнително малкия дял на автомобилите с десен волан у нас.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 39 гласа.

Свързани новини