Отидете към основна версия

3 462 12

Bentley обнови Bentayga

  • bentley-
  • bentayga

Може да не е за вярване, но от дебюта на Bentley Bentayga се изтърколиха пет години. За това време първия всъдеход в историята на компанията успя да стане най-продаваният ѝ модел и в Крю решиха, че е дошъл моментът за обновяване.

Модернизираната Bentayga е заприличала доста повече на Continental GT и Flying Spur, има изцяло преработен салон и още по-впечатляващ списък с екстри. Промените по предницата и задницата на всъдехода не са повлияли на коефициента на въздушно съпротивление и подемните сили.

Всъдеходът на Bentley изглежда по-съвременно и динамично. Ключова роля за това играе "матричната" радиаторна решетка, която е станала по-широка и не така силно наклонена назад, което е позволило да бъде намален предния надвес. Новите овални фарове са преместени с 30 мм по-нагоре.

`

Матричните предни светлини на модернизираната Bentayga имат по 82 светодиодни модула на блок и три режима на работа за града, извън него и магистрала. Фаровете се адаптират към интензитета на околната светлина и могат да затъмняват отделни области от снопа, за да не заслепяват водачите в насрещното движение.

Отзад са се появили елипсовидни стопове като в Continental GT, а рамката на регистрационната табела е преместена от петата врата на бронята. Изменена е формата на ауспуховите накрайници и спойлера, а чистачките имат по 22 дюзи с подгряване. В палитрата от възможни цветове са добавени два нови оттенъка - зелен Viridian, базиран на окраската на концептуалния EXP 10 Speed 6, и кремав Patina.

В интериора на обновената Bentayga е ревизирано почти всичко. Сред най-лесно забележимите изменения са новите кори на вратите, воланът, седалките, цялото арматурно табло и приборният панел, който вече е изцяло дигитален.

Информационно развлекателната система с 10.9-инчов сензорен екран поддържа Apple CarPlay и Android Auto, има портове USB-C и безжично зарядно с усилвател на сигнала. Оборудването включва навигация, прожекционен дисплей, мултимедия за пътниците отзад като във Flying Spur и опционална 1 780-ватова аудиосистема Naim с 20 тонколони и шест звукови профила.

На първо време рестайлинговата Bentayga ще се предлага с 4.0-литров V8 с два турбокомпресора, мощност 550 к.с. и максимален въртящ момент 770 Нм, съчетан с осемстепенен автоматик. С тази моторизация всъдеходът ускорява от 0 до 100 за 4.5 сек. и вдига 290 км/ч. На малко по-късен етап в гамата ще се появят хибрид и наточена версия Speed с 6.0-литров W12.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.

Свързани новини