Отидете към основна версия

3 673 16

Някой да търси класически открит Saab на 34 хил. километра?

  • saab-
  • 900-
  • обява-
  • продажба

Saab не съществува от почти десетилетие, но за повечето поклонници на шведската марка последният ѝ истински модел е произвежданото между 1978 и 1994 г. първо поколение на 900. Неговата версия хечбек с три врати се смята за абсолютна класика, но сглобяваните във Финландия кабриолети са харесвани не по-малко.

Днес такива автомобили в поносимо състояние се срещат все по-рядко и запазените екземпляри са същински магнит за ценителите. Ето защо цената този Saab 900 S от $14 500 (€12 850) изглежда напълно оправдана.

Колата е произведена през 1994 г. и от тогава досега е изминала едва 20 930 мили (33 676 км). Според продавача е принадлежала на възрастна дама, която я съхранявала в гараж през последните десет години.

Каросерията на "сааба" се намира в наистина прекрасно състояние. Като нови изглеждат дори емблемите, които са печално известни със склонността си да избледняват с времето.

Интериорът също е запазен отлично. По таблото няма характерните за модела пукнатини. Единственото изключение е капачето на тонколоната от страната на шофьора. За сметка на това оригиналният темпомат работи безотказно, което е рядкост за модела.

Зеленият кабриолет е оборудван с 2.1-литров четирицилиндров двигател с мощност 140 к.с. Моторът е съчетан с петстепенна ръчна предавателна кутия, която превключва "като нова".

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.

Свързани новини