Отидете към основна версия

4 041 13

Nissan Esflow: 5 секунди до 100 на ток

  • nissan-
  • esflow-
  • leaf-
  • електромобил-
  • женева 2011

Nissan разпространи първите официални снимки на концептуално електрическо купе, което носи името Esflow. Прототипът ще бъде представен официално през март на автомобилното изложение в Женева.

Двуместният спортен електромобил е със задно предаване и алуминиево шаси. Панелите на каросерията са изработени от композитни материали с цел намаляване на теглото на возилото.

Двигател с вътрешно горене не е предвиден. Всяко от задните колела се задвижва собствен електромотор, захранван от литиево-йонни батерии с капацитет 24 киловатчаса.

От компанията казват, че акумулаторите са разположени така, че разпределението на теглото между двете оси да е оптимално. По данни на Nissan спортният електромобил ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от пет секунди. Максималният пробег с един заряд е цели 240 километра.

На този етап японците не споменават нищо евентуално серийно производство на Esflow. Такива планове обаче съвсем не са изключени. Двата електромотора на прототипа са същите като на серийния Nissan Leaf. Неговият мотор развива 109 к.с., което означава, че мощността на Esflow е 218 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини