Отидете към основна версия

9 001 14

4 секунди до 100 за Grand Cherokee SRT8

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • srt8-
  • hemi

От информация на сайта W2KJeeps става ясно, че най-наточената модификация на Jeep Grand Cherokee ще получи традиционния индекс SRT8 и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за четири секунди. Автомобилът ще бъде разсекретен в края на април по време на автомобилното изложение в Ню Йорк.

Производството му ще стартира малко по-късно, като има и точна дата - 18 юли. SRT8 ще получи 6.4-литров осемцилиндров двигател HEMI с мощност 470 к.с. Той ще се комплектова с петстепенна автоматична скоростна кутия с възможност и за ръчна смяна на предавките от волана.

Освен че ускорението до 100 км/ч е с впечатляващи показатели, новият SRT8 ще изминава стандартната драг дистанция от 402 метра за по-малко от 12 секунди. За целта окачването е адаптивно, спирачните апарати са 360-милиметрови на фирмата Brembo, а 20-цоловите ковани джанти са "обути" с високоскоростни нископрофилни гуми Pirelli.

По непотвърдена информация "наточеното" Cherokee ще има леко видоизменена визия, ще разполага с хромирани основи на страничните огледала, диодни предни и задни светлини и леко раздути форми. Интериорът ще е пълен с детайли от въглерод и алуминий, а функционалността на борд компютъра ще е доста по-голяма.

Предшественикът разполагаше с V8 с мощност 425 к.с. и обем от 6.1 литра. Дълго време именно този SUV беше най-бързият в света. След това призът му беше отнет от BMW X5 M и X6 M, които ускоряват до 100 за 4.7 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини