Отидете към основна версия

14 764 50

730 к.с. и 4х4 за Mercedes SLS AMG Electric Drive

  • mercedes-benz-
  • sls-
  • amg-
  • electric drive

 

Още със старта на автосалона в Париж Mercedes-Benz хвърли бомбата и показа крайната версия на електрическия спорткар SLS AMG Electric Drive. Този автомобил ще влезе в серийно производство още от началото на следващата година, а продажбите ще се започнат през лятото на 2013-а.
Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive е серийна версия и е пряк наследник на концепцията SLS E-Cell Concept. Подобно на бензиновия си аналог и електрическата кола ще се предлага в два варианта - купе и кабриолет. Electric Drive обаче има едно основно преимущество пред стандартния SLS.
 
Електрическият суперкар е оборудван с четири електромотора - по един на всяко колело, като на практика това решение превръща автомобила в 4х4. Тези четири електродвигателя осигуряват максимална мощност 730 конски сили и чудовищен въртящ момент от 1 000 Нм.
Отличните технически характеристики осигуряват и доста добра динамика на SLS AMG Electric Drive. От 0 до 100 км/ч. колата ускорява за 3.9 секунди, а максималната скорост е 250 км/. Теглото на електромобила е солидно - 2 095 кг, като 549 от тях се падат на йон-литиевите батерии.
 
Последните позволяват автономен пробег от 250 километра. В комплект с автомобила се продава и мощно зарядно устройство, помагащо на автомобила да бъде зареден от специална станция за три часа. В домашни условия (220 волта) колата се зарежда за 20 часа.
Електромоторите за Electric Drive са разработени от Mercedes AMG High Performance Powertrains - подразделение, което се занимава с разработката и производството на системите KERS за отбора от Формула 1 на Mercedes.
 
Въпреки всички предимства електрическият спорткар на практика не издава шума, който е присъщ за бензиновия аналог и неговия 6.2-литров V-образен осмак. Точно поради тази причина от Mercedes монтират на Electric Drive специална система, симулираща звука на бензиновия мотор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини