Отидете към основна версия

4 737 10

Първо видео с новия електрически Hummer

  • gmc-
  • hummer

GMC публикува ново видео, посветено на възродения Hummer. Премиерата на електрическия пикап трябваше да се състои през пролетта, но бе отложена за есента заради пандемията от коронавирус.

Клипът с продължителност малко над минута разкрива някои неизвестни до момента подробности за новия Hummer. Той ще бъде построен на платформата BT1, разновидност на шасито GMT T1XX, на което е базирано последното поколение Tahoe.

Двете версии на Hummer - пикап и всъдеход - ще се произвеждат в завода D-HAM в Детройт, където по-рано се сглобяваха Chevrolet Impala и Cadillac CT6. Първите доставки са планирани за 2021 г.

Новият Hummer ще има силова установка от три електромотора с комбинирана мощност 1 000 к.с. и въртящ момент на колелата 15 592 Нм. Ускорението от 0 до 97 км/ч ще става за 3 секунди.

Електрическият Hummer ще разполага с два специални режима. Adrenaline Mode вероятно ще активира пълната мощност на силовата установка, а Crab Mode звучи като офроуд функция, която позволява движение настрани или "танково" завъртане на място около вертикалната ос по подобие на Rivian.

Както пикапът, така и всъдеходът ще имат разглобяеми покриви с големи прозрачни секции. Батерията Ultium ще поддържа бързо зареждане. Като основни конкуренти на възродения Hummer от GMC сочат Tesla Cybertruck и Rivian R1T.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.

Свързани новини